Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Могат да се сложат рефлектори от 159 с оригинален би-ксенон, съответно и крушки D1S и баласти. Това е варианта в който са стане оригиналната версия. По-лесния и евтин вариант е да се сложи само ксенон Н7 на сегашните рефлектори.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
      Аз съм с афтърмаркет ксенон и съм доволен. Крушки купувам горе-долу веднъж годишно, цена 30 лв за два броя, запалки не съм сменял за 4 години. Свето добре ( 55W) и съм доволен.
      Да не чува дявола, трета година я карам моята кола с афтермаркет ксенон и крушка не съм сменял. Тоя преди мен кой знае и той колко е карал с тях. Как е възможно, не знам...?
      156 2.0TS

Comment

Аз съм с афтърмаркет ксенон и съм доволен. Крушки купувам горе-долу веднъж годишно, цена 30 лв за два броя, запалки не съм сменял за 4 години. Свето добре ( 55W) и съм доволен.
        Би ли посочил, откъде си закупил въпросните крушки?
        Аз купих от алиекспрес, уж светят силно, но нещо фаровете не светят добре. Контурите са размазани и си мисля, че крушките са нефелни. Рефлекторите и лупите са ОК.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• мерси колеги

Comment

• Крушките купувам от едно магазинче в Овча купел на ул. Любляна - доста оборотно - М-Авто. Имат два магазина на Любляна - единият е срещу 66-то училище, другият точно преди околовръсното.
            Купувал съм и от xenon.bg - крушките не светеха по-лошо, просто то това магазинче ми е по-близо и цената ме устрйва.
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
            ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

• Аз смених два комплекта 55вт ксенон от алиекспрес,уж светят силно,но на пътя зле.Купих си от ксенон.бг 55вт баласти по близо 50лв/бр и фаровете грейнаха,иначе бях готов да свалям фарове за рециклаж и т.н.
              alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

Крушките купувам от едно магазинче в Овча купел на ул. Любляна - доста оборотно - М-Авто. Имат два магазина на Любляна - единият е срещу 66-то училище, другият точно преди околовръсното.
                Купувал съм и от xenon.bg - крушките не светеха по-лошо, просто то това магазинче ми е по-близо и цената ме устрйва.
                Благодаря!

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Крушките купувам от едно магазинче в Овча купел на ул. Любляна - доста оборотно - М-Авто. Имат два магазина на Любляна - единият е срещу 66-то училище, другият точно преди околовръсното.
                  А...Джонката...)) нищо против момчето, приятел ми е и добре си върти търговията!...а бе момчета, защо ни ебавате с тия крушки нощно време...?.....това е занимание за голфаджий....едно е Алфа мода Милано....съвсем друго е китайска мода.....ако ме разбирате...
                  По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                  https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Някой от София с възможност днес да помогне да прочета грешка? Светна ми engine check.
                    Alfa Romeo 159sw 2.0JTDm 200 к.с. - Окт'10

Comment

• Първоначално публикувано от a.parushev Покажи съобщение
                      Някой от София с възможност днес да помогне да прочета грешка? Светна ми engine check.
                      Колега,виж Вентура гараж май бачкат до 2 днес
                      (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
                        Колега,виж Вентура гараж май бачкат до 2 днес
                        Минах през Extreme, работят до 19 днес.
                        P242B - някой да е имал подобен проблем? Ставало въпрос за температурния датчик преди изпускателната система. Интересното е, че светва за втори път - и двата пъти непосредствено след запалване на двигателя сутрин в студени дни. Като я изчистиха предния път и месец и нещо нямаше проблем.
                        Alfa Romeo 159sw 2.0JTDm 200 к.с. - Окт'10

Comment

• Здравейте колеги,
                          имам едно питане. Нормално ли е при палене, когато колата е студена, примерно сутрин да притриса леко двигателя, като това става само сутрин, когато е студена? Става въпрос за 159ка 1,9 JTDm

Comment

• Какво разбираш под "притриса" ?

То дизелът по принцип си тресе повече от бензин?

Ако "се кани" малко или повече докато върти стартера и запали и тогава тресе, то акумулаторът ти или иска зареждане или вече е в предсмъртни хрипове ...

Тоест намалял му е стартовият ток като ампери/сила и почти сигурно и амперчасовете като капацитет.

На нов хубав акумулатор колата изобщо не би трябвало да се замисля при палене.Стартира и пали двигателя за части от секундата.
                            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Ами имам фиатче, което, като му подам ключа и пали за части от секундата както казваш, но алфата от както е у мен пали малко по - трудно а от време на време се случва да завърти 3,4 пъти докато запали и чат пат припушва, но акумулатора май ми е малък поне на размери с него си я взех и не съм го гледал какво пише по него.

---------- Post added at 10:39 ---------- Previous post was at 10:36 ----------

Първоначално публикувано от Doctora88 Покажи съобщение
                              Ами имам фиатче, което, като му подам ключа и пали за части от секундата както казваш, но алфата от както е у мен пали малко по - трудно а от време на време се случва да завърти 3,4 пъти докато запали и чат пат припушва, но акумулатора май ми е малък поне на размери с него си я взех и не съм го гледал какво пише по него.
                              Ммм и извинявайте, но още нещо да попитам, от време на време, когато натискам спирачка без значение от скоростта с която се движа се чува бучене все едно са ми заминали накладките а те са палец дебели и усещам вибрации по педала на спирачката и това го прави веднаж - дваж на няколко дена Нещо на моята кола все и се случват неща, които в сервизите ми казват " нищо и няма, карай докато се счупи нещо"

Comment

• А дисковете предни и задни как са?

Гледай преди всичко предните, но може всички да са за смяна.

При мен беше така и се оказаха предни дискове- сигурно не бяха сменявани 70-80 000 км ...
                                Като ги свалихме от тях падаха цели люспи ръжда по-големи от нокътя на мъжки палец ...
                                Отделно, че имаха ръб 3-4 милиметра и бяха съвсем изтънели ...

Като ги смених спря и "брум"-а и вибрациите ...

Що нито си го сменял, нито си зареждал и май не си го изобщо "поглеждал" мога да ти кажа, че тресенето и мудното запалване вероятно е от акумулатор.

С този акумулатор съсипваш и стартер и алетранатор.Вероятно вече нито има приличен стартов ток нито има капацитет ...Първото съсипва стартера от въртене докато запали, второто съсипва алтернатора, защото постоянно го зарежда и все не е зареден ...

Сменяш ли спирачни дискове задължително сменяш и накладки - иначе брумовете може да продължат, а може и новите дискове да "заминат" ...
                                Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 12:32.
                                Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Working...
                                X